Galaretka owocowo-serowa

postheadericon Galaretka owocowo-serowa

-1 opakowanie galaretki owocowej (np. wiśniowej), 1 opakowanie serka homogenizowanego. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Gdy galaretka zacznie tężeć, połączyć z serkiem (ubić trzepaczką lub zmiksować). Przełożyć do kompotierek opłukanych zimną, przegotowaną wodą i za- studzić.

Galaretka z mleka słodkiego z serkiem homogenizowanym, 15 dag serka homogenizowanego, 2 łyżeczki żelatyny, 2 szklanki mleka słodkiego, ‘/trzy szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniłinowego, 2 łyżki dżemu.

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w gorącej wodzie. Serek homogenizowany rozprowadzić mlekiem, dodać cukier, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie rozmieszać i odstawić do zastygnięcia. Gdy galaretka zacznie krzepnąć, ubić trzepaczką, przełożyć do kompotierek i udekorować dżemem.

Leave a Reply