Jabłka pieczone z serkiem homogenizowanym

postheadericon Jabłka pieczone z serkiem homogenizowanym

-75 dag jabłek, 15 dag serka homogenizowanego, 4-5 łyżek cukru, cukier wanilinowy. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, napełnić serkiem roztartym z cukrem i cukrem wanilinowym i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać z cukrem pudrem lub dżemem.

Krem z serka homogenizowanego, trzy łyżeczki żelatyny, trzy jaja, 5 łyżek cukru, 1 opakowanie serka homo-genizowanego, 2 paczki cukru wanilinowego.

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Z białek ubić pianę, dodając stopniowo, pod koniec ubijania, po łyżce cukru. Ubijając dalej, wymieszać z żółtkami, serkiem, a pod koniec – cukrem wanilinowym i żelatyną. Jeszcze chwilę ubijać. Włożyć do salaterki opłukanej zimną, przegotowaną wodą i ochłodzić.

Leave a Reply