Krem z serka homogenizowanego z truskawkami

postheadericon Krem z serka homogenizowanego z truskawkami

-25 dag truskawek, 1 opakowanie serka homogenizowanego, ‚A litra kefiru, cukier wanilinowy, 2 łyżki cukru. Truskawki umyć, osączyć z wody, przełożyć do salaterki. Serek ho-mogenizowany, kefir, cukier i cukier wanilinowy ubić trzepaczką lub trzepakami małego robota kuchennego na pulchny krem. Polać truskawki. Podawać od razu po przygotowaniu.

Krem z serka homogenizowanego i z marchwim, 1 żółtko, 4 łyżki cukru, IVi opakowania serka homogenizowanego lub 30 dag sera białego, duża marchew, sok z cytryny.

Utrzeć żółtko z cukrem, zmieszać z serkiem homogenizowanym lub zmiksować z serem białym. Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z żółtkiem i twarogiem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.

Leave a Reply