Legumina z sera białego

postheadericon Legumina z sera białego

trzy łyżki żelatyny, 30 dag sera białego, 2Vi łyżki śmietany, XA szklanki syropu owocowego, 2 jaja, lA szklanki cukru. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Ser przetrzeć przez sito, wymieszać ze śmietaną i częścią syropu owocowego. Żółtka utrzeć z połową cukru, wymieszać z serem, dodać rozpuszczoną żelatynę i bardzo starannie utrzeć. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Pianę połączyć z masą, delikatnie wymieszać, wyporcjować i ostudzić. Przed podaniem polać resztą syropu owocowego.

Sernik mrożony, 60-70 dag sera białego tłustego, % kostki margaryny, 2 żółtka, szklanka cukru pudru, 4 paczki biszkoptów.

Ser przepuścić przez maszynkę, a potem utrzeć z margaryną, cukrem i żółtkami. Przełożyć biszkopty warstwami masy i wstawić do lodówki. Sposób przekładania: ser – biszkopty – ser – biszkopty.

One Response to “Legumina z sera białego”

Leave a Reply