Napój jogurtowo-mleczny

postheadericon Napój jogurtowo-mleczny

-1 Vi szklanki jogurtu, 1 Zi szklanki zsiadłego mleka, 1 szklanka maślanki, sól. Wymieszane trzepaczką lub w mikserze składniki osolić do smaku i oziębić. Napój jogurtowo-grzybowy

-2 szklanki jogurtu, 2 szklanki wywaru z grzybów, 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki, sól, pieprz. Wymieszać trzepaczką jogurt, dolewając powoli oziębiony wywar z grzybów. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą.

Napój jogurtowo-warzywny, 1 Vi szklanki wywaru przygotowanego z 60 dag warzyw mieszanych (marchew, cebula, seler, pietruszka, por), 2 szklanki jogurtu, 1 szklanka soku pomidorowego, sól, pieprz, czerwona sproszkowana papryka, cukier, 2 łyżki posiekanego szczypiorku.

Umyte warzywa obrać, pokroić, zalać wrzącą wodą i ugotować wywar. Zimny wywar dolewać do jogurtu, ubijając trzepaczką lub wymieszać w mikserze. Połączyć z sokiem pomidorowym i ze szczypiorkiem. Doprawić do smaku przyprawami.

Leave a Reply

Reklama
    System reklamy Test
Lubiane powiedzonka
1.
2.
3.
4.