Napój z jogurtu i kwasu chlebowego

postheadericon Napój z jogurtu i kwasu chlebowego

-2 szklanki jogurtu, 2 szklanki kwasu chlebowego, sól. Oziębiony jogurt wymieszać z kwasem chlebowym. Doprawić do smaku solą. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

Napój z dyni i maślanki, 1 kg dyni, trzy szklanki maślanki, 2 torebki cukru wanilinowego, cukier. Obraną i pokrojoną dynię rozgotować w małej ilości wody, przetrzeć

przez sito i ostudzić. Wszystkie składniki dobrze roztrzepać lub zmiksować i silnie oziębić. Napój z maślanki z miodem 4 szklanki maślanki, 4 łyżki miodu, ktoasek cytrynowy. Maślankę wymieszać z miodem i szczyptą kwasku cytrynowego. Oziębić przed podaniem.

Leave a Reply

Reklama
    System reklamy Test
Lubiane powiedzonka
1.
2.
3.
4.