Papryka faszerowana serem białym

postheadericon Papryka faszerowana serem białym

-50 dag zielonej papryki, 25 dag sera białego, 2 jaja, pęczek szczypiorku lub natka pietruszki, sól, tłuszcz do smażenia. Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne. Ser dokładnie rozetrzeć z jajami i drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki, doprawić do smaku solą. Masą nadziewać strąki papryki, upiec w piekarniku. Podawać z makaronem lub ryżem.

Kasza kukurydziana z serem białym, 10 dag kaszy kukurydzianej, 30 dag sera białego, 1 jajo, 2-trzy łyżki margaryny, szklanka wody, V.2 szklanki mleka, tłuszcz do posmarowania formy, bułka tarta, przyprawy.

Kaszę rozprowadzić w szklance zimnej wody, wlać do gotującego mleka mieszając, posolić, ugotować, przestudzić. Ser biały przepuścić przez maszynkę. Margarynę utrzeć z żółtkiem, dodać ser, posolić, dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszą. Dodać pianę z białka, przyprawy. Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Zapiec w gorącym piekarniku. Podawać z sosem pomidorowym z czosnkiem.

Leave a Reply