Pasta z sera białego i ryby wędzonej

postheadericon Pasta z sera białego i ryby wędzonej

-15 dag ryby wędzonej, 25 dag sera białego, Zi szklanki śmietany, 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki, sól. Rybę obrać ze skóry, utrzeć wraz z twarogiem, pod koniec ucierania dodać śmietanę i zieleninę. Doprawić do smaku solą.

Ser biały z przecierem owocowym, 2 duże jabłka, 25 dag sera białego, ‚/trzy szklanki cukru. Jabłka umyć, upiec lub rozgotować w malej ilości wody, a następnie przetrzeć. Ser dokładnie rozetrzeć lub przepuścić przez maszynkę, dodać przetarte jabłka oraz cukier i starannie wymieszać.

Ser biały smażony, 30 dag sera białego, 2 jaja, 2 łyżki mąki, 1 łyżka kminku, iłuszcz, sól. Ser pokroić na plastry centymetrowej grubości. Ubić jaja, dodając mąkę, 1 łyżkę wody i kminek. W masie z jaj zanurzać kawałki sera i smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu, aby się ładnie zarumieniły. Tak przygotowany ser jest doskonałym dodatkiem do piwa.

Leave a Reply