Pomidory w przecierze

postheadericon Pomidory w przecierze

Pomidory w przecierze aromatyzowanym można podawać jako dodatek do potraw lub do pieczywa. Ostry sos pomidorowy w niewielkiej ilości podawany do jaj na twardo, zimnych mięs czy wędlin, podobnie jak pomidory utrwalone w całości, urozmaici te dania. Podobne zastosowanie mają jabłka w przecierze pomidorowym.

Fasola szparagowa w przecierze pomidorowym jest gotowym daniem, które po wyjęciu ze słoja trzeba tylko podprawić i zagotować, a z dodatkiem np. kiełbasy może stanowić pożywne drugie danie na obiad czy gorącą kolację. Groszek zielony i fasolę szparagową pasteryzowane w za- kwaszonej zalewie można wykorzystać do sporządzania sałatek lub potraw gorących na kwaśno. Przetwory z ogórków, papryki, sałatki wielowarzywne stanowią gotowe dodatki do dań mięsnych, rybnych, z jaj lub jako uzupełnienie, np. kolacji składającej się z pieczywa z dodatkami.

Leave a Reply