Ser biały zgliwiały smażony

postheadericon Ser biały zgliwiały smażony

-4 dag margaryny, 50 dag sera białego zgliwiałego, sól, kminek, 1 żółtko. Stopić margarynę w rondlu, włożyć pokruszony zgliwiały ser i mieszając smażyć na wolnym ogniu (na płytce azbestowej) tak długo, aż się stopi. Posolić, dodać kminku, wbić żółtko. Przyprawiony gorący ser wylać na głęboki talerz i zastudzić. Zimny pokroić i podawać do chleba z masłem. Można też smarować chleb gorącym, płynnym jeszcze serem.

Pasta z sera białego ze śmietaną, szczypiorkiem i natką pietruszki, 25 dag sera białego, 2-trzy łyżki śmietany, ‚A pęczka szczypiorku, Zi pęczka natki pietruszki, sól, pieprz.

Ser dokładnie rozetrzeć, dodać śmietanę. Zieleninę umyć, pokroić i wymieszać z serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Pasta z sera białego ze śmietaną i z czosnkiem

Leave a Reply