Surówka z czarnych jagód

postheadericon Surówka z czarnych jagód

Surówka z czarnych jagód, borówek, truskawek, porzeczek, poziomek. Proporcje: 50 dag jednego rodzaju owoców, dokładnie przebrać, umyć na sicie w dużej ilości wody. Umyte owoce rozsypać cienką warstwą celu dokładnego osączenia z wody. Wsypać owoce do miski, dodać cukru i ucierać aż do całkowitego jego rozpuszczenia się i powstania gęstej, jednolitej masy. Należy zwracać uwagę, aby nie pozostawały

MiKugouzinnycn, doprowadzając je tylko do wrzenia i zdejmując sposób miazgi dodać 80 dag cukru i ucierać powoli aż do zupełnego rozpuszczenia cukru i uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Gotową surówkę złożyć do opakowań i uszczelnić.

Leave a Reply

Reklama
    System reklamy Test
Lubiane powiedzonka
1.
2.
3.
4.