Surówka z płatków róży cukrowej

postheadericon Surówka z płatków róży cukrowej

Surówka z płatków róży cukrowej. Proporcje: 20 dag płatków róży cukrowej, 40 dag cukru, sok z 1 cytryny. W pogodny ranek zerwać rozwinięte kwiaty róży cukrowej, oddzielić same płatki od słupka i pręcików. Płatki róży ucierać w misce z drobno- krystalicznym cukrem, skrapiając surówkę od czasu do czasu sokiem z cytryny. Ucierać do uzyskania dużego rozdrobnienia płatków. Surówkę złożyć do przygotowanych, bardzo małych opakowań. Surówka z róży

IftSt hiirH70 Hnhrum arnmatup-rnum ,4 _ _• u~ • j łyżką wytwarzającą się na powierzchni konfitury pianę. Zbyt długie gotowanie powoduje, że porzeczki tracą nadmiar soku, stają się twarde i niesmaczne. Gotową, gorącą konfiturę włożyć do wyjałowionych opakowań i natychmiast je uszczelnić.

Leave a Reply