Surówka z sera białego i rzepy z cebulą

postheadericon Surówka z sera białego i rzepy z cebulą

-25 dag sera białego, 1 średnia rzepa, 1 duża cebula, trzy łyżki śmietany, sól. Ser pokruszyć. Rzepę umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Rzepę i cebulę dodać do sera i wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą.

Surówka z sera białego, pomidorów, ogórków i cebuli, 4 małe pomidory, 1 świeży ogórek, 1 duża cebula, 25 dag sera białego, sól, pieprz, 2 łyżki oleju lub 4 łyżki śmietany.

Warzywa umyć, obrać i pokroić. Pomidory pokroić na małe kawałki, ogórki w grubą kostkę, cebulę posiekać. Pokruszony ser wymieszać z wszystkimi składnikami, z przyprawami i olejem lub śmietaną.

Leave a Reply